Најчести прашања

Како да се регистрирате на www.vistaturs.mk ?
Да можете да купувате услуги на www.vistaturs.mk потребно е прво да се регистрирате на следниов начин.

1.    На www.vistaturs.mk кликнете на линкот за РЕГИСТРАЦИЈА (во горниот дел на веб страната)
2.    Внесете ја вашата  e-mail адреса , лозинка,  а потоа клинкете на ПОТВРДИ “РЕГИСТРАЦИЈА”.
3.    Отворете го својот e-mail која ја имате наведено при регистрацијата.
4.    Во вашиот е-mail ќе приметите порака во која ќе има активациски линк , кој е потребно да се кликне за да се активира/верифицира вашиот кориснички профил.
5.    Линкот Ве води на веб страната на www.vistaturs.mk каде се прикажува порака за успешноста на Вашата регистрација.
Секогаш можете да не контактирате на  contact@vistaturs.mk 

Како да се најавите на www.vistaturs.mk?
Доколку сте регистрирани како корисник на www.vistaturs.mk  можете да се се најавите и да купувате и услуги на следниот начин:
1.    Во случај да кликнете на КУПИ  ќе ви се појави страница за пријава.
2.    Потребно е да ги внесете -еmail адресата и лозинката и да се кликне на копчето ПРИЈАВИ. 
Секогаш можете да не контактирате на  contact@vistaturs.mk

Сте ја заборавиле лозинката?
Во случај да ја заборавите лозиката од својот кориснички профил на www.vistaturs.mk ,  кликнете на следниот линк: ЗАБОРАВЕНА ЛОЗИНКА?
Потребно е во полето за внес на e-mail  да ја внесете вашата е-mail адреса која сте ја користеле при регистрацијата. На вашата е-маил адреса ќе пристигне нова генерирана лозинка која ќе може да ја искористите за влез на Вашиот кориснички профил.
Секогаш можете да не контактирате на  contact@vistaturs.mk 

Како да купувам на страната?
На страницата на здравствената услуга која сакате да ја купите , треба да кликнете на копчето КУПИ. Ќе ви се појави страница во која е потребно (со услов да сте регистрирани) да:
•    Одберете количина,
•    Пополните најнеоп лодните податоци,
•    Одберете начин на плаќање.
За обраната опција “Плаќање со кредитна картичка” ќе бидете преусмерени кон процесингот за плаќање за внес на податоците од .

За одбрана опција “ВИРМАН“ ќе Ви се отвори нова страница со детални упатства за извршување на плаќањето.

По завршување на купувањето на услуга ќе добиете известување за успешноста на плаќањето.
Секогаш можете да не контактирате на  contact@vistaturs.mk 


Морам ли за да купам услуга да бидам регистриран член?
Регистрираните корисници можат да купуваат на www.vistaturs.mk, а купените купони ќе се наоѓаат во нивните кориснички профили. Членството е бесплатно и неможете ништо да изгубите, можете само да добиете, Оние купувачи кои не се регистрирани исто така можат да купат, минувајќи ја продедурата со најавтат со меил и лозинка. 

Дали купувањето со платежна картичка е сигурно?
Секако!
Системот за плаќање ги применува најмодерните стандарди на заштита на податоци.


Морам ли купонот да го искористам во истиот ден на купување?
Секако дека не. Секој купон има прецизно одреден рок за искористување, а Вие самите бирате кога ќе го искористите, секако со предходна резервација.

Колку трае времето за искористување на купонот?
Времето на искористеноста е наведено на секоја понуда, и тоа е во зависност од понудувачот.